allerlaatste berichtje...
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Heleen
15 April 2008 | Suriname, Paramaribo
Maar op de valreep heb ik nog wel een mooit verhaal om te delen! Zaterdagochtend werden we namelijk wakker gebeld door een vriendin die bij een belspelgigant stage loopt. Voor een promoactie van Digicel (telecombedrijf) kwam ze modellen tekort. En nobel als wij zijn hielpen we haar natuurlijk uit de brand :) Het idee was dat we gebodypaint door Paramaribo zouden fietsen, een kolfje naar onze hand. Zelfs hier hebben we nog nooit zoveel aandacht getrokken op straat, we werden gefilmd, op de foto gezet en geinterviewd! Toen een surinaamse man op Marit afstapte met de opmerking 'hee, jij lijkt wel een bakra (hollander)!' konden we onze lol natuurlijk helemaal niet meer op :) Hoewel de tropische regenbui op de terugweg en de letters die nu in mn huid gebrand staan vooral achteraf grappig zijn.
's Avonds hebben we het feest voortgezet in de 'bleu bell bar' (tegenover het huis van Desi, hij was helaas niet van de partij). Met een chinese (!) reggae band en optreden van THC (als ik ze 's nachts tegen kwam zou ik een blokje om lopen) was de party meer dan compleet. We hadden besloten niet teveel te drinken en het niet te laat te maken maar da's op alle fronten mislukt....
En om half 8 ging de wekker voor vertrek naar de plantages! Reefani, onze allerliefste huisbaas ging ons laten zien waar bij is opgegroeid. Een stil dorpje aan de voet van reusachtige velden met citrusbomen, die nu helaas nauwelijks meer onderhouden worden omdat de vraag zo laag is. De reusachtige opzichterswoning en de giga cactussen (om de slaven te ontmoedigen te vluchten) herinneren er aan de koloniale tijd. Van een trotse Nederlander die daar bezig is een bird-watching resort op te zetten kregen we gratis een prachtige tour richting de zee. Na een superlunch bij de zus van Fani mochten we een poosje pitten onder de grote manjaboom... heb nog nooit zo genoten van de stilte hier!
En nu heb ik de laatste dag co-schap alweer achter de rug, traktaties ('jij kunt wel koken!') vielen in de smaak en ik heb toch t gevoel flink wat wijzer geworden te zijn. En zondag ben ik er dus weer! Heel dubbel: het leventje hier is heerlijk en ik voel me eindelijk thuis maar ik mis toch veel dingen en vooral mensen in Nederland. Tot gauw allemaal!
15 April 2008 - 19:17
Fem:
ik zal je missen overbuurmeisje!!!;)
maar eerst nog Havanna en afscheidsetentje!
dikke zoen -
15 April 2008 - 19:23
Gabber :
Hey meissie... kom goed thuis! Heb je allang nie meer gezien, maar heb wel je verhaaltjes zitten lezen :) Is leuk om te zien hoe ver je het geschopt hebt... mis je nog altijd in leuven, ook al was je er niet lang! Heeeele dikke knuffel en groetjes uit duitsland (stage!) xxx gaby -
15 April 2008 - 19:34
Danny:
't gaat snel Hel1tje!
Hier nu zo graadje of 2 's ochtends... geniet er dus nog maar even lekker van!Tot een keer bij Pluto!!!
Groetjes & liefs,
Danny -
15 April 2008 - 19:34
Joke:
Heeej roommie!!
Leuke verhalen om te lezen...klinkt goed!
Grootste cultuurshock hier in NL zullen alle extreme withoofden zijn als ik jouw gebruinde koppie zo op de foto's zie! ;)
Geniet er nog eventjes van en tot schnell!
Dikke knuffel,
Joke -
15 April 2008 - 20:28
Larissa:
Heel leuk om al je verhalen gelezen te hebben!!
Krijg zelf ook weer zin terug te gaan!
Fijne laatste dagen nog en goede reis zondag!!
Kus -
15 April 2008 - 20:36
Homie H:
Jeeeeeeeeeeeeee! -
15 April 2008 - 20:58
Jan:
Jammer dat je weer moet gaan, maar je bent hier met een weekje ook wel weer gewend en je kunt je voornemen ooit nog een keer terug te gaan. We zien je zondag.
Kus,
Jan
P.S. Wat is Marit bruin geworden!! -
15 April 2008 - 21:08
Ina:
Fijn dat je een goed gevoel over houdt aan deze periode!!
Ik mis een foto van die bodypaint-actie, jammer, maar die foto met Marit en Jef is prachtig!
Liefs, groetjes daar en tot zondag.
15 April 2008 - 21:12
Harm:
Hee zusje, wat ben jij toch lekker poepbruin, samen zouden we zo in een duopenotti pot passen :) Ik zie je volgende week in Nijmegen :D!
Kus -
16 April 2008 - 00:58
Lotte:
heel veel plezier de laatste dagen!
als je terug bent plannen we snel een leusden-date :D
heb zin je weer te zien!
xx je 'tweeling:)-nichtje' -
16 April 2008 - 08:29
Anne:
Jeetje, wat gaat het toch snel zeg! Je hebt in ieder geval een lekker kleurtje gekregen, zo te zien op de foto's!
Alvast een goede terugreis en tot snel in Nederland!!
Liefs -
16 April 2008 - 09:37
Lidewij:
Yoo was THC er? Is dat niet van dat fantastische nummer 180 cc motherf*cker?! Haha zo ja, ik ben er in thuis!
Wat cool van jullie bodypaint actie, hopelijk heb je er wat foto's van of filmpjes waar jullie geinterviewd worden ofzo :)
Hele goede reis terug!!! xxx Lidewij -
It:
nog drie nachtjes ........... -
17 April 2008 - 20:12
Marit:
Joehoe, ik ben een 'toffe huisgenoot!' Super leuk om ons bizarre verhalen nog even na te lezen.. Heleen, ik ga je missen!!!